Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael Jackson

'Michael Jackson gebruikte al jaren voor dood propofol'

Michael Jackson gebruikte twaalf jaar voor zijn dood al propofol. Dat zal zijn ex-vrouw Debbie Rowe woensdag verklaren in de zaak die Michaels moeder Katherine heeft aangespannen tegen concertpromotor AEG.
Door Novum

Dat schrijft TMZ op basis van ingewijden. Jackson overleed in 2009 aan een overdosis propofol, die hij kreeg toegediend door zijn voormalig lijfarts Conrad Murray.

Hoewel Rowe vindt dat AEG grotendeels schuldig is aan de dood van de King of Pop, kan haar verklaring nadelig uitpakken voor de nabestaanden van Jackson. AEG probeert namelijk aan te tonen dat Jackson schuldig was aan zijn eigen dood en propofol al jaren 'misbruikte'.

Naar verluidt vertelt Rowe onder meer dat de King of Pop in 1997 Diprivan, de merknaam van propofol, kreeg toegediend door artsen in Duitsland. De zanger kreeg het middel twee keer, op achtereenvolgende dagen of met een dag ertussen, zodat hij kon slapen.

Verslaafd

Rowe zou verder verklaren dat de zanger verslaafd was aan de pijnstiller Demerol, die hij gebruikte tegen de pijn die hij overhield aan diverse operaties. Ook injecteerde ze Jackson zelf wel eens met Demerol en Vistaril in de tijd dat ze voor Arnold Klein werkte, een huisarts. Ze had echter geen idee dat Klein de zanger in de laatste maanden van zijn leven ook nog regelmatig van Demerol voorzag.

Toen Michael was overleden, belde Rowe naar verluidt naar de dokter met de mededeling: "Je hebt hem vermoord. Wat heb je hem gegeven?"

Nalatig

AEG en de familie Jackson staan al maanden tegenover elkaar in de rechtbank. 'Jacksons nabestaanden beweren dat de concertpromotor nalatig is geweest bij het in dienst nemen en controleren van Conrad Murray, die is veroordeeld wegens zijn rol bij de dood van Jackson. AEG was naar eigen zeggen niet op de hoogte van Jacksons verslaving en zegt Murray niet te hebben aangenomen.


Lees meer over:

Michael Jackson

Aanbevolen artikelen