Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
TOON de musical

Musicalactrice Wieneke Remmers gaat trouwen

De zwangere musicalactrice Wieneke Remmers werd op haar 35e verjaardag totaal verrast door het huwelijksaanzoek van haar aanstaande echtgenoot Rein Kolpa.
Door BuzzE

De actrice leerde haar verloofde kennen toen ze beiden een hoofdrol vertolkten in The Sound of Music in 2008. 

''Ik heb de mooiste verjaardag van mijn leven gehad. Ik kreeg verrassing na verrassing en tot slot ging Rein op zijn knieën. Dat hij mijn hand zou vragen had ik echt niet zien aankomen'', vertelt Remmers in De Telegraaf. ''Ik loop al de hele dag met een grijns op mijn gezicht.''

Remmers is nu vier maanden zwanger en verwacht in januari hun tweede kind.

''Ik heb nogal last van mijn hormonen. De week voor zijn aanzoek ben ik juist heel onaardig geweest tegen Rein. Ik vond hem anders en afstandelijk en begon mij daar vreselijk aan te ergeren. Pas later begreep ik dat hij er met zijn hoofd niet bij was. Hij heeft alles stiekem moeten regelen. Die spanning heb ik dus op een of andere manier wel aangevoeld.”

Medallion

Kolpa nam zijn vriendin op haar verjaardag mee naar een hotel in Brabant. De volgende ochtend trof ze haar hele familie. 's Avonds voeren ze met een bootje naar hun favoriete restaurant aan de Vecht.

''Toen Rein de ober vroeg of hij de wijnzolder mocht zien wekte dat geen argwaan. Rein is een ontzettende wijnfanaat. Eenmaal boven stond de zolder vol met kaarsjes en op een tafeltje een bos met vijfendertig rode rozen en een witte. Toen ik zag dat hij het medaillon in zijn hand had met de foto van mijn overleden moeder, hield ik het niet meer. De tranen stroomden over mijn wangen.”

De moeder van Remmers overleed in 2007. ''Helaas heeft Rein haar nooit gekend. Maar hij drukte het medaillon in mijn hand en zei ’Zo, ik wil dat je moeder ook bij dit moment is’. En toen vroeg hij of ik zijn vrouw wil worden.”

Aanbevolen artikelen