Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Prins Jaime

Prins Jaime trouwt in oktober

Prins Jaime de Bourbon de Parme trouwt op 5 oktober in Apeldoorn met Viktória Cservenyák. Dat heeft een woordvoerder maandag namens de prins bekendgemaakt.
Door ANP

De jongste zoon van prinses Irene en zijn aanstaande hebben voor Apeldoorn gekozen omdat Cservenyák er is opgegroeid en Jaime er veel tijd heeft doorgebracht.

De mis is in de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming en het feest is op Paleis Het Loo.

Prins Jaime (40) is werkzaam als speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De aanstaande bruid is bedrijfsjurist bij de Rabobank.

Diplomaat

Jaime, de tweelingbroer van prinses Margarita, was als diplomaat ook werkzaam in Irak en Afghanistan en werkte enige tijd voor eurocommissaris Neelie Kroes in Brussel.

De in Nijmegen geboren prins groeide op in Frankrijk, Spanje en Nederland en studeerde aan twee Amerikaanse universiteiten.

Verloofde

Zijn verloofde is op 25 mei 1982 in Boedapest geboren en woonde vanaf haar 8e jaar in Nederland. Viktória Cservenyák studeerde rechten in Utrecht en rondde een masters internationaal zakenrecht af aan Nyenrode en de Universiteit van Amsterdam.

Ze werkte als advocaat en publiceerde vorig jaar als 'jetsetschrijfster' onder de naam Victoria Delano de roman Jet Set Summer.

Aanbevolen artikelen