Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael Jackson

Familie wilde Michael Jackson in kliniek hebben

De broers en zussen van Michael Jackson hebben verschillende pogingen gedaan om de zanger naar een afkickkliniek te sturen.
Door Novum

Ze organiseerden zogeheten interventies om de King of Pop te confronteren met zijn medicijngebruik. Dat zei Michaels jongere broer Randy in een opgenomen getuigenis die vrijdag werd afgespeeld in de rechtbank.

Volgens Randy weigerde de popster keer op keer. De interventies vonden onder meer plaats in New York, Las Vegas, Michaels Neverland Ranch en Taiwan.

De ontmoetingen werden bijna altijd georganiseerd nadat een oppas, die voor Michaels kinderen zorgde, haar zorgen had geuit over het medicijngebruik van de zanger.

Verstopt

Naar eigen zeggen sprak Randy nauwelijks met zijn oudere broer in de laatste jaren voor diens dood. "Michael wilde niet te veel bij zijn familie zijn, omdat hij niet wilde dat we hem zo zagen. Hij verstopte zich voor me."

De meeste interventies werden bijgewoond door Michaels zussen en broers Rebbie, Janet, Tito en Marlon en zijn vader Joe. Zijn moeder Katherine was er maar een of twee keer bij volgens Randy. "Zij wilde niet inzien dat er iets met hem aan de hand was."

AEG

Randy's verklaring werd vrijdag afgedraaid op verzoek van de advocaten van AEG, de concertpromotor die door de moeder van Michael Jackson wordt aangeklaagd. Katherine Jackson verwijt het bedrijf nalatigheid bij het in dienst nemen en controleren van dokter Conrad Murray.

Murray is veroordeeld voor het toedienen van een fatale dosis propofol aan de popster, die in juni 2009 overleed. Randy had voor de dood van zijn broer naar eigen zeggen nog nooit van propofol gehoord.

Volgens de advocaten van AEG heeft de King of Pop de arts zelf ingehuurd, en heeft de popster keuzes gemaakt die hebben geleid tot de dood. De advocaat van Katherine Jackson zei na afloop van de zitting dat Randy Jacksons verklaring laat zien dat iedereen wist dat Michael Jackson een probleem had met drugs.

''Blijkbaar wisten alleen de mensen van AEG er niets van."


Lees meer over:

Michael Jackson

Aanbevolen artikelen