René van der Gijp doelde op het profvoetbal toen hij maandag zei dat er weinig homo's in het voetbal zijn. Dat zei de oud-prof vrijdag in Voetbal International.

"Ik heb het alleen over dingen die ik zelf mee heb gemaakt. Niet over Oranje-Wit B zoveel. Bij PSV, bij Heerenveen was het geen onderwerp."

Johan Derksen gooide nog wat olie op het vuur door te stellen dat 'de hele homoscene selectief verontwaardigd reageerde'. "Het was heel onvolwassen."

Later zei hij wel dat homoseksualiteit in Nederland geaccepteerd is, maar dat hij begrijpt dat profs niet uit de kast komen. "Dat zou ik ze niet aanraden. Er is altijd een klein groepje fans dat zich heel primitief gedraagt."

Homoseksuele oud-voetballers John de Bever en Arnold Smit waren verdeeld. De Bever vond de hele discussie onzin. Smit was van mening dat Van der Gijp te veel generaliseerde en het voor homo's niet makkelijker maakt om uit de kast te komen.

Joling

Gerard Joling, die vrijdagavond bij Voetbal International aan de gesprekstafel plaats had genomen, vindt de kwestie rond de uitspraken van Van der Gijp "een beetje overtrokken".

"Ik denk niet dat je het zo naar hebt bedoeld, maar je hebt wel mensen gekwetst. Het kwam er even lullig uit, maar het is niet zo bedoeld", zei Joling tijdens het programma tegen Van der Gijp.

De zanger ziet wel iets positiefs in de ophef. "Je hebt wel iets losgemaakt. Dat is het mooie van alles."