Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Amanda Bynes

Amanda Bynes onder voorlopig toezicht moeder

Een rechter heeft Amanda Bynes vrijdag onder voorlopig toezicht van haar moeder gesteld.
Door Novum

Lynn Bynes mag de komende tijd onder meer beslissingen nemen over de financiën van haar dochter. Het toezicht geldt tot en met 30 september, wanneer een nieuwe hoorzitting plaatsvindt.

De advocaat van Bynes, die zelf niet in de rechtszaal verscheen, zei dat de actrice ondertoezichtstelling niet nodig acht. De beslissing van de rechter is gebaseerd op een evaluatie van Bynes' dokters en een gesprek met de actrice.

Lynn en Rick Bynes lieten enkele dagen na de opname van Amanda, zo'n tweeënhalve week geleden, weten dat ze zeggenschap wilden over de financiële zaken van hun ontspoorde dochter.

De 27-jarige actrice werd onder dwang opgenomen nadat ze een brandje had gesticht op de oprit van een vreemde. Ze vertoonde al maanden bizar gedrag.

Psychiatrische afdeling

De rechter bepaalde vrijdag ook dat Bynes nog dertig dagen mag worden vastgehouden op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis waar zij verblijft. Mogelijk mag ze echter eerder weg. Bynes verblijft al tweeënhalve week onder dwang in het hospitaal. 

Volgens de wet is de verlenging alleen mogelijk als een patiënt 'ernstig geestelijk gehandicapt is als gevolg van een mentale stoornis'. Naar verluidt lijdt de actrice aan schizofrenie.


Lees meer over:

Amanda Bynes

Aanbevolen artikelen