LONDEN/AMSTERDAM - R.E.M.-gitarist Peter Buck (45) is door een Engelse rechtbank vrijgesproken van geweldpleging in een vliegtuig. Volgens de aanklager zou zelfs de familie van de muzikant hem niet herkend hebben toen hij zich na vijftien glazen wijn als een lompe dronkaard gedroeg tijdens een vlucht van Seattle naar Londen in april vorig jaar.

Buck heeft zich verlaagd tot wanhopige leugens om een dronken woede-aanval in een vliegtuig te bedekken. Dit zei de aanklager David Bate in de rechtszaal nog voordat de jury hem onschuldig achtte. De gitarist heeft zelf altijd ontkend dronken te zijn geweest en zei niets te weten van het gebruik van geweld tegen een stewardess en een andere medewerker en vernieling van meubilair. Buck beweerde echter dat de zes kleine glazen rode wijn samen met een slaappil niet zo goed vielen en dat hij een black-out had.

Volgens de openbare aanklager verdraaide Buck de feiten om zo negatieve publiciteit rond zijn persoon en de band R.E.M te mijden.

Buck zegt zich niets te kunnen herinneren van het aanvallen van personeel, yoghurt naar ze te smijten of dreigen met het vliegtuig uit te stappen. CNN volgt de rechtszaak al een tijdje op de website

/ACHTERKLAPBono karaktergetuige voor gitarist R.E.M.