Amanda Bynes, die momenteel vastzit op een psychiatrische afdeling, heeft een voor vrijdag geplande hoorzitting  afgezegd omdat ze zou wachten tot haar medicatie effect heeft.

Dat meldt TMZ zaterdag.

De 27-jarige Amerikaanse actrice had voor vrijdagmiddag een hoorzitting aangevraagd omdat ze van mening is dat ze onwettelijk wordt vastgehouden.

Bynes zit sinds maandag vast, nadat ze geprobeerd had een brandje te stichten. Ze zou psychisch niet in orde zijn en volgens haar ouders is Bynes niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Artsen vermoeden dat de actrice schizofreen is.

Donderdag besloot de rechter dat Bynes nog twee weken vast moet zitten op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Volgens TMZ zou het bewijs dat Bynes en haar advocaat vrijdag wilden presenteren echter hetzelfde zijn als dat zij de dag daarvoor hadden gebruikt.

De hoorzitting zal nu op 1 augustus plaatsvinden. De actrice denkt er volgens TMZ dan beter aan toe te zijn, omdat haar medicatie dan effect zou hebben. Tot nu toe ontkende de actrice mentale problemen te hebben.