AMSTERDAM - Haagse rocker Anouk sleept haar moeder voor de rechter. Ze wil het huis terug dat ze in 1998 van haar moeder kocht. Mevrouw Jacqueline Noppen, voor haar scheiding nog Teeuwe genaamd, mocht er van de zangeres blijven wonen.

Anouk wil met haar man The Anonymous Mis, alias Raymond Stotijn, uit hiphopband Postmen naar de Verenigde Staten. Het paar neemt de twee jonge kinderen mee. "Omdat de levenskosten in New York en omgeving heel hoog zijn, wenst mijn cliënt het huis te verkopen", verklaart de advocaat van de zangeres in De Telegraaf op zondag.

Mevrouw Van Noppen wil haar huis alleen kwijt wanneer ze 1,6 ton en verhuiskosten van haar dochter krijgt. Ze zou het huis zes jaar geleden voor een veel te lage prijs verkocht hebben. Volgens De Telegraaf liet Anouk een aantal jaar eerder trots weten dat ze blij was het huis voor haar moeder te hebben kunnen kopen. Nu zou moeder Noppen zich nergens meer zorgen over hoeven te maken.

Anouk zou volgens een woordvoerder naar de Verenigde Staten willen verhuizen omdat er daar minder op haar gelet wordt. Ze zou daar meer privacy genieten.