'Ex Michael Jackson getuigt in rechtszaak'

Debbie Rowe doet volgende week haar verhaal in de rechtszaak tussen de nabestaanden van Michael Jackson en concertpromotor AEG. 

De ex-vrouw van de King of Pop is opgeroepen door AEG, meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van ingewijden.

Het verhaal van Rowe zou nadelig kunnen uitpakken voor de nabestaanden. Rowe zal volgens TMZ een boekje opendoen over de jarenlange medicijnverslaving van de zanger, die in juni 2009 stierf aan een overdosis propofol.

Rowe was van november 1996 tot oktober 1999 getrouwd met Jackson en kreeg twee kinderen met de zanger. Ze zal dinsdag of woensdag in de rechtszaal gaan vertellen dat Jackson in de jaren tachtig en negentig al verslaafd was. Daarbij zou Rowe haar voormalige werkgever, huidarts Arnie Klein, aanwijzen als schuldige.

Verslaving

Klein zou Jackson jarenlang van de middelen demerol en vistaril hebben voorzien. De dag voordat Jackson stierf zou hij nog een bezoek hebben gebracht aan Klein. Rowe zou de dermatoloog ervan hebben beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor Jacksons dood.

Wat AEG bovendien kan helpen, is dat Rowe mogelijk verklaart dat zij geen idee had hoe erg de verslaving van Jackson was, omdat hij dat met niemand deelde. De concertpromotor, die woensdag aan de verdediging begon, beweert onder meer niet op de hoogte te zijn geweest van Jacksons verslaving.

Nabestaanden

De nabestaanden van de King of Pop eisen miljarden van AEG. Volgens hen is de concertpromotor, die betrokken was bij Jacksons geplande comebackconcerten, verantwoordelijk voor het aanstellen van Conrad Murray. Murray is veroordeeld tot vier jaar cel vanwege zijn rol bij de dood van de zanger.

AEG beweert dat zij Murray niet hebben aangenomen. Bovendien zegt de concertpromotor geen idee te hebben gehad van Jacksons verslaving, en dat ook niet had kunnen weten. Daarom was er geen reden extra alert te zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie