Conrad Murray waarschuwt familie Jackson 'voor laatste keer'

De veroordeelde lijfarts van wijlen Michael Jackson heeft de nabestaanden van de King of Pop nogmaals gewaarschuwd. 

Conrad Murray, die is veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn rol bij de dood van Jackson, wil absoluut niet getuigen in de rechtszaak tegen concertpromotor AEG. Hij dreigt zelfs met geweld.

"Stop alsjeblieft. Dwing mij niet te getuigen", zegt Murray in een voicemail die te beluisteren via entertainmentwebsite TMZ. "Laat dit dienen als laatste waarschuwing voor beide partijen. Beschouw dit als een nucleaire waarschuwing. Genoeg is genoeg."

Murray beweert al lange tijd dat hij informatie heeft die de rechtszaak tussen de nabestaanden van Jackson en AEG op zijn kop kan zetten. Het zou gaan over de relatie die Michael met zijn familie had. Meer informatie wil de voormalig cardioloog, die de King of Pop in juni 2009 een fatale dosis propofol toediende, niet delen.

Nalatig

De arts speelt een grote rol in de rechtszaak. De Jacksons menen dat AEG Murray in dienst heeft genomen en daarbij nalatig is geweest. De concertpromotor ontkent de cardioloog te hebben aangesteld en stelt dat Michael zelf verantwoordelijk was voor zijn dood. De arts zou kunnen verklaren wie hem heeft aangenomen als lijfarts van Jackson.

Murray is door de Jacksons opgeroepen als getuige, maar wist onder een getuigenis uit te komen door aan te voeren dat die toekomstige rechtszaken zou kunnen schaden. Murray wil zijn veroordeling wegens dood door schuld aanvechten.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie