'Familie Michael Jackson onvoldoende op de hoogte'

De familie van Michael Jackson was nauwelijks op de hoogte van de slechte gezondheid van de zanger.

Dat verklaarde de moeder van de wijlen King of Pop maandag in de rechtszaak tussen de nabestaanden en concertpromotor AEG.

Katherine vertelde dat ze pas tijdens de rechtszaak in de gaten kreeg hoe slecht het met haar zoon ging. "Ze hebben hem weg zien kwijnen", zei de matriarch over de medewerkers van AEG.

"Ze hadden me moeten inlichten." Een foto van een sterk vermagerde King of Pop, die vlak voor diens dood in 2009 is genomen, was Katherine onbekend. Ze zei de schokkende plaatjes pas in de rechtbank gezien te hebben.

Ingrijpen

Volgens de 83-jarige moeder van de overleden zanger had de familie ingegrepen als bekend was geweest hoe slecht het met Michael ging.

"Hij vroeg naar zijn vader", verklaarde Katherine, die ook vertelde dat haar echtgenoot Joe 'ingegrepen' zou hebben. Joe Jackson voedde zijn negen kinderen met harde hand op en zou sommige Jackson-telgen hebben mishandeld.

Tranen

Katherine Jackson barstte tijdens haar verhaal verschillende keren in tranen uit. Eerder hielden ook TJ en Taj Jackson, neefjes van de King of Pop, het niet droog in de rechtszaal. Ook Michaels oudste kind, de 16-jarige Prince, deed zijn verhaal tegenover de jury.

Geld

De nabestaanden eisen geld van AEG. Volgens de familie is de concertpromotor nalatig geweest bij het aanstellen van Conrad Murray, de cardioloog die Jackson als lijfarts bijstond.

Murray is veroordeeld voor zijn rol bij de dood van de King of Pop, die stierf aan een overdosis propofol. AEG stelt niet verantwoordelijk te zijn voor de aanstelling van Murray. Volgens de concertpromotor is Michael Jackson zelf verantwoordelijk voor zijn dood.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie