John Ewbank kroop door oog van de naald

John Ewbank mag naar eigen zeggen van geluk spreken dat zijn blindedarmontsteking op tijd is ontdekt.

"Je zou kunnen zeggen dat ik een beetje door het oog van de naald ben gekropen", vertelt de 44-jarige liedjesschrijver aan het AD.

Ewbank kreeg zaterdagavond last van hevige buikkrampen, een dag later onderging hij een spoedoperatie. Op een echo was in eerste instantie niets verontrustends te zien.

"Voor de zekerheid is toen, op dringend advies van het zeer slagvaardige artsenteam, nog een scan van mijn buik gemaakt. Daarop was duidelijk een behoorlijk ontstoken appendix te zien."

Onder narcose

De blindedarm is zondag verwijderd tijdens een kijkoperatie van vijf kwartier onder algehele narcose. "Als ik na die echo naar huis was gestuurd, was de blindedarm na verloop van tijd waarschijnlijk geperforeerd geraakt en hadden ze mijn 'halve' buik moeten opensnijden en schoonspoelen", vertelt Ewbank.

Ewbank is inmiddels thuis en wordt verzorgd door zijn vriendin Kelly Weekers. "Mijn eigen moeder Theresa", aldus de componist. Ewbank hoopt snel weer aan de slag te kunnen. "Ik ben keihard bezig met het nieuwe album van Marco Borsato dat dit najaar verschijnt."

Lees meer over:
Tip de redactie