Lady Gaga succesvolste entertainer onder 30 jaar

Lady Gaga was het afgelopen jaar de best verdienende entertainer onder de 30 jaar. Forbes schatte het inkomen van de 27-jarige zangeres tussen juni 2012 en juni 2013 op zo’n 80 miljoen dollar (60,7 miljoen euro).

Volgens het Amerikaanse zakenblad had de Bad Romance-ster zelfs nog meer kunnen verdienen als ze in januari niet geblesseerd was geraakt aan haar heup.

Hierdoor werd ze gedwongen om een deel van haar Born This Way Ball - tour af te zeggen. Desondanks staat ze fier bovenaan in de jaarlijkse top 30 van Forbes.

Op nummer twee staat Justin Bieber. Het 19-jarige tieneridool wist door onder meer zijn optredens, films en muziekverkoop zo’n 58 miljoen dollar binnen te slepen. Daarmee bleef hij Taylor Swift nipt voor, die 55 miljoen dollar verdiende aan onder meer haar muziek en lucratieve deals met Coca-Cola, Sony en Covergirl.

Debuut

Calvin Harris maakt dit jaar zijn debuut op de lijst met een respectabele vierde plaats. De Schotse dj brak afgelopen jaar door in de Verenigde Staten en dat leverde hem in totaal zo’n 46 miljoen dollar op. Rihanna completeert de top 5 met een geschat inkomen van 43 miljoen dollar.

De rest van de Forbes-lijst wordt gedomineerd door vrouwen met onder meer Katy Perry, Adele, Jennifer Lawrence en Kristen Stewart als hoogvliegers. Taylor Lautner is 'slechts' de tweede man in de top 10 van Forbes.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie