Kate Middleton bevallen van zoon

Kate Middleton is bevallen van haar eerste kind. De vrouw van prins William is maandag bevallen van een zoon in een ziekenhuis in Paddington, Londen.

Dat bevestigt Kensington Palace.

De hertogin van Cambridge werd maandagochtend overgebracht naar het St Mary's Hospital, waar zij om 16.24 uur (plaatselijke tijd) beviel van een gezonde zoon. De baby weegt iets minder dan vier kilogram en maakt het goed.

"We hadden niet gelukkiger kunnen zijn," liet prins William weten in een verklaring.

Bekijk de beelden:

Moeder en zoon zullen een nacht doorbrengen in het ziekenhuis, waar Diana iets meer dan dertig jaar geleden beviel van prins William.

Prins Charles heeft laten weten 'ontzettend trots en blij te zijn' dat hij voor de eerste keer grootvader is geworden. "Dit is een heel bijzonder moment voor William en Kate, we kijken er naar uit om onze kleinzoon te ontmoeten."

Het kind van prins William en Kate is de eerste die de titel prins van Cambridge heeft gekregen. De naam van de baby zal later pas bekend worden gemaakt.

Alle geluk

De Amerikaanse president Barack Obama wenst de Britse royals "alle geluk en zegeningen toe die bij het ouderschap horen''.

Leiders van landen uit het Gemenebest behoorden naast Obama tot de eerste die het paar feliciteerden. De Australische premier Kevin Rudd adviseerde de jonge ouders vooral te genieten van het moment. "Dit is waarschijnlijk een van de beste ervaringen van jullie leven'', zei Rudd in een videoboodschap.

De Nieuw-Zeelandse minister-president John Key sprak zijn vertrouwen uit in de 31-jarige William en Kate. "Ik weet zeker dat ze uitstekende ouders worden'', liet hij weten.

Misselijkheid

In december 2012 werd bekend dat Kate in verwachting was, toen zij het King Edward VII Hospital bezocht vanwege misselijkheid.

Naar verluidt zou de hertogin op het moment dat het bekend werd nog net geen drie maanden zwanger zijn geweest.

Geslacht

Het geslacht van de baby hield de media lange tijd bezig. Middleton zou zich in maart versproken hebben toen zij een teddybeer aannam van iemand: "Bedankt, die neem ik mee voor mijn d..", wat er op zou wijzen dat zij een dochter verwachtte.

Later wees het erop dat de baby een prins zou worden, toen volgens verschillende Britse media prins Harry en prinses Eugenie hadden geroepen dat er een zoon op komst was.

Relatie

Kate en William gaven elkaar in april 2011 het jawoord, nadat ze in 2002 een relatie kregen. In 2007 zouden de twee kort uit elkaar zijn geweest, om enkele maanden later weer bij elkaar te komen. De twee verloofden zich in oktober 2010 in Kenia.

Lees meer over:
Tip de redactie