Vonnis veel lager dan eis in zaak tegen Constanza Breukhoven

Constanza Breukhoven is maandag in de pluk-ze-zaak van justitie tegen haar veroordeeld tot betaling van 38.500 euro. Dit heeft haar advocaat Anis Boumanjal bekendgemaakt.

Het opgelegde bedrag valt aanzienlijk lager uit dan de 144.00 euro die het Openbaar Ministerie (OM) van de 37-jarige Breukhoven had geëist.

Constanza is de dochter van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven. Zij werd veroordeeld voor onder meer de diefstal van horloges uit de Wassenaarse villa van Breukhoven.

Het OM verbond daar de ontnemingszaak aan. Volgens advocaat Boumanjal is de waarde van die horloges voor de rechtbank onvoldoende vast komen te staan.

Waarde

Constanza Breukhoven en haar twee handlangers, onder wie haar ex-vriend, hebben bij de diefstal van de collector's items de certificaten niet meegenomen. Daardoor konden zij de hoge waarde van de uurwerken aan potentiële kopers niet aantonen.

De horloges konden vermoedelijk alleen nog in het helingscircuit aan de man worden gebracht, voor een lager bedrag dan de aanschafwaarde, redeneert de rechtbank.

Van een paar horloges is de waarde vastgesteld op 25.000 euro. Constanza moet daarvan de helft betalen. De andere helft is opgelegd aan haar ex-vriend. De diefstal uit de kluis van haar vader betrof tevens ruim een halve ton aan contanten. Ook die moeten beiden betalen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie