Kate Middleton naar ziekenhuis voor bevalling

Kate Middleton is maandag naar het ziekenhuis gebracht omdat de eerste fase van de bevalling gestart is.

Dat bevestigt het Britse koningshuis tegenover de BBC

De vrouw van prins William arriveerde, samen met haar man, even voor 06.00 uur (plaatselijke tijd) in het St. Mary's-ziekenhuis in Londen. De Britten wachten al dagen in spanning op de geboorte van het kind dat, na grootvader prins Charles en vader prins William, de derde in de lijn van de Britse troonopvolging zal worden.

Het is niet duidelijk of Kate zwanger is van een jongetje of een meisje en of ze via de natuurlijke weg bevalt van haar eerste kind of via een keizersnede. 

De Britse koningin Elizabeth keerde rond het einde van de middag terug naar Buckingham Palace, even later werd ook de vlag gehesen op het paleis. Volgens de traditie wordt de geboorte bekend gemaakt via een bericht dat wordt neergezet bij Buckingham Palace. 

Verlof

William werd op 21 juni 1982 in de Lindo-vleugel van hetzelfde ziekenhuis geboren. Ook zijn vrouw zal bevallen in de privé-vleugel.

William zal, net als alle nieuwe vaders in het Verenigd Koninkrijk, twee weken vaderschapsverlof krijgen van zijn werk. Daarna moet de prins gewoon weer aan het werk.

Misselijkheid

In december 2012 werd bekend dat Kate in verwachting was, toen zij werd opgenomen in het King Edward VII Hospital vanwege misselijkheid.

Naar verluidt zou de hertogin op het moment dat het bekend werd nog net geen drie maanden zwanger zijn geweest.

Na de bevalling kan het mogelijk wel even duren voordat de naam van de baby publiekelijk bekend wordt. Nadat William werd geboren duurde dit een week, bij zijn vader Charles moest het publiek een maand op zijn naam wachten. 

Relatie

Kate en William gaven elkaar in april 2011 het jawoord, nadat ze in 2002 een relatie kregen. In 2007 zouden de twee kort uit elkaar zijn geweest, om enkele maanden later weer bij elkaar te komen. De twee verloofden zich in oktober 2010 in Kenia.

Lees meer over:
Tip de redactie