Katherine Jackson wil de waarheid rond de dood van Michael Jackson boven water krijgen. Dat zei de moeder van de in 2009 overleden King of Pop vrijdag voor de rechtbank in de zaak die ze aanspande tegen concertpromotor AEG.

De 83-jarige Katherine heeft het naar eigen zeggen moeilijk tijdens de behandeling van de zaak, die eind april van start ging.

"Veel dingen die zijn gezegd, kloppen niet. Hij is niet hier om zelf zijn verhaal te doen", sprak ze over haar zoon. De matriarch van de familie Jackson is van mening dat AEG nalatig is geweest bij het in dienst nemen en controleren van Conrad Murray, de arts die de King of Pop behandelde.

Katherine heeft de afgelopen weken op de eerste rij gezeten in de rechtbank toen anderen hun verhaal deden, maar was vrijdag zelf aan de beurt om te getuigen. Ze zei dat een e-mail van Paul Gongaware, een topman van AEG, haar vooral veel pijn had gedaan. Gongaware schreef onder meer dat de King of Pop lui was. "Mijn zoon was niet lui. Je wordt niet de grootste door lui te zijn".

Naar verwachting duurt de behandeling van de rechtszaak ten minste tot in augustus.