LOOSDRECHT - De rockzangeres Anouk en haar man Raymond Stotijn (bekend onder zijn pseudoniem The Anonymous Mis in hiphop- en reggae-band Postmen) willen een huis kopen in New York of de directe omgeving van die stad. De artiesten werken op het moment hard aan nieuwe cd's, die in het najaar klaar moeten zijn. Vervolgens willen ze eerst de nationale en dan de internationale markt op.

"Anouk is altijd een grote Amerika-fan geweest", zei haar woordvoerster vrijdag. "Ze vindt het fijn dat er daar minder op haar wordt gelet dan in Nederland". Hoewel het muzikantenstel en hun twee zoontjes dus een huis willen kopen in de Verenigde Staten, zou van emigratie geen sprake zijn. "Ze zal ook vaak in Nederland zijn, omdat ze hier veel moet zijn voor haar werk", aldus de zegsvrouw van Anouk.

Slaande deuren

Het is niet de eerste keer dat de succesvolle zangeres zich op de Amerikaanse markt begeeft. Haar eerste ervaringen in 2000 waren niet positief. Onderhandelingen met Anouk's Amerikaanse label eindigden in slaande ruzie. Anouk voelde zich beledigd door de platenbonzen en vertrok met slaande deuren.

Nieuwe cd

Op het moment is Anouk afwisselend in Nederland en in de Verenigde Staten druk bezig met het opnemen van haar nieuwe cd, die in oktober zou moeten uitkomen in Nederland. Postmen werkt ook aan een nieuw album, dat iets later in het najaar in de winkels moet liggen. Anouk en Postmen gaan vanaf 1 september samen een reeks van zeven semi-akoestische optredens geven. Het eerste concert heeft plaats in Eindhoven (MC Frits Philips), het laatste in Anouks thuisstad Den Haag (Dr. Anton Philipszaal).

In 2005 wil Anouk met steun van haar platenmaatschappij EMI een nieuwe poging wagen om door te breken op de internationale markt. De zegsvrouw van de rockzangeres stelt echter dat gewaakt moet worden voor te grote verwachtingen. "Je weet het nooit van tevoren of iets gaat lukken."

Verkoopcijfers

Zowel Anouk als Postmen hebben in de afgelopen jaren een lange reeks prestigieuze onderscheidingen gekregen. Met name Anouk staat tevens garant voor uitstekende verkoopcijfers. Postmen kreeg zeer lovende kritieken en prima verkoopcijfers voor het debuutalbum Documents. In het vervolg slaagde de band er ondanks positief ontvangen nieuwe cd's nog niet in om de verwachtingen van een internationale doorbraak waar te maken.