Jim heeft donderdag een gouden plaat ontvangen voor zijn debuutalbum 'Impressed'. Hij kreeg de prijs aan het einde van de laatste voorstelling van de Wonderlijke Efteling Show, waarin hij vanaf april heeft gespeeld. Jim Bakkum werd vorig jaar tweede bij het eerste seizoen van het programma 'Idols'.

Volgens BMG, de platenmaatschappij van de Idol, was het 'toch wel heel bijzonder' dat een jongen van 16 dit binnen anderhalf jaar heeft bereikt. Samen met zijn musical- en Idol-collega Marieke van Ginneken, nam Jim zijn onderscheiding donderdag trots in ontvangst. Op zijn eigen site schrijft de zanger dat hij het 'niet kan geloven dat er gewoon meer dan 40 duizend van mijn albums de winkel uit zijn gegaan'.

"Ik wil iedereen echt super bedanken, want mede dankzij jullie heb ik deze enorme grote eer gekregen. Hij krijgt een mooi plekje bij mij thuis aan de muur", zegt Jim blij op zijn site. In oktober heeft de zanger een klein rolletje in de nieuwe film 'Snowfever' en is zijn nieuwe nummer te horen tijdens de aftiteling.