Nigella Lawson en Charles Saatchi gaan scheiden. Dat heeft de rijke kunsthandelaar zaterdagavond in een verklaring laten weten, is te lezen op de website van The Sun.

"Ik vind het heel erg om te zeggen, maar Nigella en ik hebben besloten om te gaan scheiden. Het is voor ons alle twee een lastige situatie, want onze liefde was heel groot", aldus Saatchi in de verklaring.

Volgens de toekomstige ex-man van Lawson zijn de twee in het laatste jaar erg uit elkaar gegroeid. "Ik voel ook dat ik haar in het afgelopen jaar heb teleurgesteld."

Saatchi vindt het anderzijds heel erg dat zijn vrouw geen publieke reactie heeft gegeven op de commotie in de media over foto's waarop te zien was dat hij zijn vrouw bij de keel greep. "Ik verafschuw geweld tegen vrouwen en ik heb haar nooit mishandeld."

Geweldige vrouw

De 70-jarige Saatchi wenst zijn vrouw volgens de Engelse krant heel veel succes in haar leven en met haar carrière. "Ze blijft de meest geweldige vrouw in de wereld. Ik voel me bevoorrecht dat ik zo lang zo'n prachtige vrouw in mijn leven heb gehad." De twee trouwden in 2003.

De scheiding komt niet als een verrassing. Na de publicatie van de foto's waarop duidelijk te zien is dat de twee ruzie maken, vertrok Lawson (53) uit hun gezamenlijke woning. Vervolgens werd ze een aantal keer zonder trouwring gespot.