AMSTERDAM - The Red Hot Chili Peppers hebben het beste album van het decennium gemaakt met 'Californication'. Dit is de uitslag van een online-poll, gehouden door het mannenblad FHM. 'What's the Story, Morning Glory' van Oasis uit 1995 werd tweede. Aan de enquête deden zo'n 30 duizend Britse lezers mee.

Het Peppers-album kwam vijf jaar geleden uit. Wereldwijd zijn meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Eminems 'The Marshall Mathers LP' uit 2000 stond op de derde plaats. Dit is de plaat waarmee de blanke rapper de wereld van de hiphop veroverde. Het laatste album van U2 ('All that You Can't Leave Behind') moest genoegen nemen met een vierde plek.

Het album 'A Rush of Blood to the Head' van de Britse band Coldplay uit 2002 en 'OK Computer' van collega-Britten Radiohead, werden respectievelijk vijfde en zesde. De oudste plaat in de top-10 is 'Parklife' uit 1994 van Blur.

De Peppers en Eminem zijn overigens de enige Amerikanen die de top-10 haalden. De volledige uitslag staat in het augustusnummer van het Britse FHM.