Bas van Toor (77) gaat over twee jaar stoppen met zijn act als de beroemde clown Bassie. "Ik heb dit lang voor mij gehouden omdat ik er nog niet zeker van was."

Dit vertelt hij aan de Story.

Een van de redenen om te stoppen is dat hij door zijn leeftijd niet meer zo beweeglijk is. Maar dat is niet de belangrijkste reden.

"Ook mijn lieve vrouw Coby verdient eindelijk eens wat exclusieve aandacht van mij", gaat de kindervriend verder. "Dat verdient ze. En dat geldt ook voor onze drie dochters en kleinkinderen."

Overlijden

Van Toor heeft deze beslissing onlangs genomen, na het overlijden van een goede vriend. "Dat heeft er flink ingehakt bij mij. Je realiseert je dan ineens hoe sterfelijk we allemaal zijn."

"Het kan in een fractie van een seconde gepiept zijn met je. Ik wil van alle jaren die ons nog gegund zijn van elk moment te genieten," aldus Van Toor.

Schrijven

Van Toor benadrukt dat hij niet helemaal gaat stoppen met werken. "Ik ga door met schrijven. Ik ben bezig met een boek over mijn leven, ik schrijf een krimi en kinderverhalen. Ook blijf ik liedjes componeren."