Matthew Perry voelde zich tijdens de opnames van Friends vaak ‘erg eenzaam’ omdat hij wanhopig probeerde zijn verslavingen verborgen te houden.

Dat onthulde de 43-jarige acteur, die tien jaar lang de rol van Chandler Bing speelde in de razend populaire sitcom, tegenover People.

De 43-jarige acteur was destijds verslaafd aan alcohol en diverse pijnstillers en verklaart dat hij tijdens de opnames van de show vaak 'met een ongelofelijke kater rondliep’. Desondanks wist Perry het lang verborgen te houden voor de rest van de cast, waaronder Jennifer Aniston en Courtney Cox.

Hij zegt over die tijd: “Ik was nooit high op mijn werk, maar had wel geregeld een ongelofelijke kater. Uieindelijk werd het zo erg dat ik het niet meer kon verbergen. Iedereen op de set wist het. Ik was of extreem down of juist extreem hyper.”

Eenzaam

Perry vervolgt: “Ik was wereldberoemd en had geld. Voor buitenstaanders moet het hebben geleken alsof ik alles had wat mijn hartje begeerde, maar het was juist een erg eenzame tijd door mijn alcoholverslaving.”

De acteur zegt nu stukken beter in zijn vel te zitten en hoopt nu een voorbeeld te zijn voor mensen die met dezelfde problemen kampen. “Ik denk dat ik mensen kan helpen omdat ik het zelf zo vaak heb verkloot. Het is goed om iemand te zien die lang tegen zijn demonen vocht, maar er sterker is uitgekomen.”