Het verhaal dat Michael Jackson bijna 27 miljoen aan zwijggeld heeft betaald aan een aantal jonge jongens die hij zou hebben misbruikt, is niet waar.

Dat zegt Tom Mesereau, de advocaat die Jackson in 2005 verdedigde in een soortgelijke zaak.

De advocaat noemt het 'misselijkmakend' dat mensen na zijn dood nog steeds van hem proberen te profiteren. "De FBI heeft helemaal geen documenten waaruit zou blijken dat Michael Jackson 24 jongens heeft misbruikt.

Want het is namelijk nooit gebeurd", zegt Mesereau tegen RadarOnline. "In 2009 heeft de FBI documenten vrijgegeven over Jackson, daarin was wel wat weggelaten. Maar dit soort beschuldigingen stonden er absoluut in."

Overtuigd

De advocaat is ervan overtuigd dat het tijdens de rechtszaak in 2005 naar voren zou zijn gekomen als er wel aanwijzingen voor misbruik waren geweest. Een andere bron laat aan de website weten dat Jackson altijd heeft meegewerkt aan onderzoeken.

"Hij werd uren ondervraagd, ook zonder zijn advocaat. Hij heeft toen niks achtergehouden. Jackson kon niet begrijpen waarom hij hiervan werd beschuldigd."

Zondag werd gemeld dat de King of Pop 24 jongetjes geld zou hebben gegeven zodat ze zouden zwijgen over het misbruik. Dat zou zijn gebleken uit FBI-documenten die de Britse krant The Mirror had ingezien.