Ferry Doedens vindt het nog steeds wennen dat hij op straat wordt herkend. "Mijn bekendheid is iets waar ik mee worstel."

"Dat wildvreemde mensen je op elk moment van de dag aanspreken, fotograferen of achtervolgen, dat is iets waar ik moeilijk aan kan wennen", vertelt de 23-jarige acteur aan Flair.

Doedens vindt steun bij zijn vrienden. "Zij doen niet anders nu ik bekend ben. We hebben het eigenlijk ook zelden over werk. Ze vinden het leuk voor me, zien me af en toe met blote billen voorbijkomen in GTST en dat is dat."

De acteur, die een rol speelt in Goede Tijden Slechte Tijden en afgelopen jaar in de musical Wicked te zien was, is blij dat hij op jonge leeftijd al veel rollen heeft mogen doen. "Het is een moeilijk vak. Altijd onzekerheid of je de volgende maand nog wel werk hebt, je privacy is weg en je verdient ook bepaald geen tonnen. That's the price you have to pay. Je moet wel veel inleveren, vind ik."

Carrièreplan

Doedens is zelf niet echt bezig met het plannen van een carrière, naar eigen zeggen overkomt het hem meer. "Ik grijp altijd alles aan en ben elke dag aan het werk. Hoe drukker, hoe beter. Als ik alleen maar GTST doe, vind ik het echt te rustig."

Aan een loopbaan in het buitenland denkt de jonge soapster nog niet. "Ik wil nog heel veel. In Nederland, want ik heb niet direct ambities om in het buitenland door te breken. Daar ben ik ook te nuchter voor, denk ik."