Nurlaila Karim is als kind jarenlang seksueel misbruikt door haar oom, maar voelt zich naar eigen zeggen inmiddels geen slachtoffer meer. "Ik heb het een plekje gegeven."

De musicalster, die bekend is van rollen in Sister Act, The Wizard of Oz en Les Miserables, hield het jarenlang geheim voor vrienden en familie, maar hoopt andere mensen te kunnen helpen door met haar eigen verhaal naar buiten te treden, vertelt ze aan Story. "De herinnering gaat nooit weg. Maar ik heb nu de kracht om van mijn leven iets te maken. Dat wil ik anderen ook meegeven."

"Het begon op mijn vijfde en niemand wist ervan. Ik durfde niets te zeggen. Ik ben lichamelijk en psychisch verkracht en vernederd. Het heeft mijn jeugd verwoest", aldus Karim.

De musicalster besloot een aantal jaar geleden mensen in haar directe omgeving te vertellen wat er was gebeurd. "Ik voel me geen slachtoffer meer. Ik wil anderen laten zien dat je met zulke littekens gelukkig kunt worden."

Vergeven

Karim heeft het haar oom, die haar misbruikte van haar vijfde tot haar twaalfde jaar, inmiddels vergeven. "Ik heb geen contact meer met hem, maar heb het hem wel vergeven. Had ik dat niet gedaan, had ik ook niet verder gekund. Ik hoop dat hij rust vindt, dezelfde rust ik ook heb gevonden."

De musicalster werkt als ambassadrice voor Project Speak Now, waar ze hoopt anderen te kunnen helpen door te vertellen over haar eigen ervaringen. "Stel dat ik een paar anderen weet te helpen, dan is mijn missie geslaagd."

"De onrust die ik lang heb gevoeld heeft nu een plek gekregen. Dat is voor mij belangrijk. Net als de wetenschap dat ik wellicht anderen kan helpen met mijn verhaal."