Dave Franco, het broertje van James Franco, wil uit de schaduw van zijn broer stappen. "Ik wil niet langer het 'broertje van' zijn."

"Ik wil me bewijzen, wil de wereld laten zien wat ik te bieden heb", vertelt de acteur in een interview met NU.nl.

Franco, die eerder te zien was in 21 Jump Street en Scrubs, krijgt regelmatig rollen van zijn broer aangeboden, maar slaat die altijd af. "Als ik in een project ga werken van mijn broer kan ik niet laten zien wie ik ben. Dan is het weer: daar komt Dave, het broertje van James, die mocht ook eens iets doen."

Zijn rol in de film Now You See Me, ziet Franco als zijn doorbraak. "Het is een geweldige film, combineert spanning met actie en humor. En voor mijn rol kon ik zoveel uit mijzelf halen: Jack Wilder, mijn personage, wil zichzelf bewijzen, wil in het wereldje van illusionisten thuis horen. Dat heb ik ook, maar dan in de filmwereld."

De acteur weet al wat hij na Now You See Me wil gaan doen. "Actiefilms. Ik vind het geweldig om zo fysiek bezig te zijn. Als ik mocht kiezen zou ik alle rollen die Matt Damon ooit gespeeld heeft gewoon nog eens over willen doen. Hij doet allerlei soorten films en gaat daarom nooit vervelen."