Alec Baldwin zegt niemand te hebben willen kwetsen met recente tweets na de begrafenis van James Gandolfini. 

De 55-jarige acteur slingerde wat scheldwoorden de wereld in via Twitter en werd vervolgens beschuldigd van homohaat.

"Als ik problemen had met homoseksualiteit, dan was ik jaren geleden al uit New York vertrokken", zegt hij tegen The Gothamist.

De Britse tabloid Daily Mail kwam na de begrafenis van James Gandolfini met het nieuws dat de vrouw van Baldwin tijdens de dienst aan het twitteren was. Dat bleek een misser, want de schrijver van het artikel had geen rekening gehouden met het tijdsverschil. George Stark kreeg er flink van langs van Baldwin. Hij noemde de journalist een 'queen' en riep zijn volgers op om 'die kleine f*cking trut aan te pakken'.

Deactiveren

Na kritiek op zijn uitbarsting besloot Baldwin zijn twitteraccount te deactiveren. Tegenover The Gothamist komt hij met tekst en uitleg. "Ten eerste zal ik er nooit mijn excuses voor aanbieden als ik mijn vrouw verdedig", zegt de 30 Rock-ster. "Het idee dat iemand in een kerk tweets aan het versturen was tijdens de begrafenis is heel erg beledigend. Mijn vrouw had haar telefoon niet eens bij zich. Die lag in de auto."

"Ten tweede is het volgens mij geen homofobie als je iemand een 'queen' noemt", vervolgt Baldwin. "Voor mij heeft dat woord een andere betekenis. Het betekent dat iemand zich superieur voelt. Het heeft niet noodzakelijk iets met seksuele voorkeur te maken. Ik ken vrouwen, heteroseksuele mannen en homo's die 'queeny' doen. Voor mij zijn dat mensen die denken dat de regels niet op hen van toepassing zijn."

Regelrechte leugen

Stark past volgens de grappenmaker in die laatste categorie. "Deze gozer heeft op internet een regelrechte leugen verspreid over mijn vrouw en er lijken voor hem geen regels te gelden, dat vind ik ronduit schandalig", laat Baldwin weten. De schuld legt hij bij de moderne journalistiek. "Ik heb me gerealiseerd dat dit de wereld is waar we nu in leven. Een wereld waarin opgeleide journalisten niet meer bestaan."