Alec Baldwin stopt voor de derde keer met Twitter. De acteur verwijderde zijn account nadat hij via het medium liet blijken woedend te zijn op Daily Mail. 

Die Britse krant schreef donderdag dat Baldwins vrouw Hilaria aan het twitteren was tijdens de uitvaart van James Gandolfini.

"George Stark, vuile leugenaar", twitterde Baldwin aan de journalist van Daily Mail die het stuk geschreven zou hebben. "Mijn vrouw en ik gaan naar een uitvaart om afscheid te nemen van een oude vriend, en een of andere giftige Brit schrijft deze onzin", schreef hij verder, en: "Ik krijg je wel, George Stark, giftige kleine queen."

Uiteindelijk nam hij volgens The Hollywood Reporter, die de twittertirade heeft gelezen voordat de account op zwart ging, afscheid met de woorden: "F*** Twitter, succes aan degenen die de waarheid kennen."

Tijdsverschil

Hilaria, een yogalerares, schoot ook via Twitter in de verdediging. Volgens haar is er verwarring ontstaan omdat ze berichten van andere gebruikers heeft gedeeld, waardoor het tijdstip van het originele bericht op haar tijdlijn staat.

Ook zou het komen door tijdsverschil. De zwangere Hilaria ontkent in elk geval tijdens de dienst haar telefoon te hebben gebruikt en laat blijken boos te zijn op Daily Mail. "Ik hoop dat de verslaggever weet hoeveel pijn en drama hij heeft veroorzaakt door zijn slechte journalistieke werk. Liegen en pesten is ongepast", zo schrijft ze.

Baldwin stopte twee keer eerder met Twitter. In december 2011 verwijderde hij zijn account ook kort na een serie woedende tweets. Deze waren gericht op luchtvaartmaatschappij American Airlines die hem naar eigen zeggen enkel vanwege het spelen van een telefoonspelletje uit een vliegtuig verwijderd had.

In juli 2012 stopte hij opnieuw met Twitter, twee dagen na zijn huwelijk met Hilaria.