Nance Coolen is weer helemaal hersteld na een operatie aan een ernstige hernia. "Ik ben net een champagnefles: ik bruis en kan niet wachten totdat de kurk eraf gaat".

Dat zegt ze vrijdag in De Telegraaf. "Ik voel me herboren."

De 39-jarige presentatrice heeft onder meer door de zware operatie geleerd dat ze sterker is dan ze dacht. "En ik ben een vechter. Ik heb alles op alles gezet om er zo snel mogelijk weer voor mijn gezin te kunnen zijn. Het was niet makkelijk, maar het is me wel gelukt."

Nance is dolblij dat ze haar muzikale carrière na jaren weer nieuw leven inblaast. Ze lanceert vrijdagavond haar single Higher, een samenwerking met het Nederlandse duo Jockey Boys.

"De titel van het lied, Higher, had niet toepasselijker kunnen zijn. Ik ben er echt klaar voor weer mijn vleugels uit te slaan en zo hoog mogelijk te vliegen."

De zangeres is naar eigen zeggen veranderd door de ernstige hernia en haar ontslag bij SBS. "Door mijn ontslag en daarna mijn ziekenhuisopname ben ik in mijn kern veranderd. Vroeger kon ik slechter tegen drukte, nu kan ik beter relativeren."