Brace hoeft wat het Openbaar Ministerie betreft de cel niet meer in wegens de ontvoering waarbij hij in 2010 betrokken was met twee anderen. 

In hoger beroep eiste het OM een onvoorwaardelijke celstraf die overeenkomt met de straf die hij al heeft uitgezeten.

Het OM in Amsterdam vroeg donderdag om een straf van 22 maanden waarvan tien voorwaardelijk. De rechtbank veroordeelde Brace in 2010 tot zestien maanden, waarvan vier voorwaardelijk. De zanger heeft zijn straf al uitgezeten en kwam begin 2011 na negen maanden vrij wegens goed gedrag. Beide partijen hadden beroep aangetekend. 

De 26-jarige Brace ging begin 2010 met een vriend mee, die verhaal wilde halen omdat iemand hem nog huur schuldig zou zijn. Het slachtoffer werd meegenomen in de auto en bedreigd met een wapen. De politie moest uiteindelijk een einde maken aan de acht uur durende ontvoering. 

Medeverdachten

Tegen de medeverdachten van Brace werden celstraffen van 28 maanden, waarvan veertien voorwaardelijk, en achttien maanden waarvan tien voorwaardelijk geëist.

"De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan zeer ernstige feiten die fataal hadden kunnen aflopen, maar slechts door ingrijpen van de politie niet verder zijn geëscaleerd", sprak de advocaat-generaal in de rechtszaal. "De gevolgen voor het slachtoffer zijn zeer groot. Hij heel veel angst en spanning ondervonden, ook na afloop." 

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.