Alain Clark had het twee jaar geleden zo druk met werk, dat de zanger zijn relatiebreuk nauwelijks kon verwerken.

"Uit elkaar gaan terwijl je net een kindje hebt, is superheftig. De emotionele nasleep van die scheiding was enorm", vertelt de 34-jarige zanger aan het AD.

Clark en zijn verloofde Reva Beek besloten begin 2011 na een relatie van zo'n zeven jaar uit elkaar te gaan. "Door mijn drukke bestaan had ik soms onvoldoende tijd om alles goed te verwerken", blikt de zanger terug.

"Er zijn momenten geweest dat ik me behoorlijk geïsoleerd en eenzaam voelde. De realiteit of keerzijde van roem is dat je sommige dingen in je eentje moet zien op te lossen."

Een paar maanden na de breuk met Beek, met wie Clark eind 2009 zoontje Nilo kreeg, viel de zanger voor de elf jaar jongere achtergrondzangeres Roza Lozica. "Mijn gevoelens voor haar zijn honderd procent goed", vertelt Clark. "Ik kan me niet voorstellen dat ze niet in mijn leven is."

Vrienden

Ook de verstandhouding met zijn ex is goed, iets waar Clark heel trots op is. "We zijn vrienden gebleven. Het onderlinge contact dat Reva, Roza en ik hebben is heel gezond." Hij en Reva troffen een co-ouderschapregeling. "Ik ben trots dat we dat voor elkaar hebben gekregen."

Hoewel de zanger zich geen dag zonder Lozica voor kan stellen, is hij nog niet van plan op z'n knieën te gaan. Desondanks heeft Clark wel een idee hoe hij Lozica ten huwelijk zou vragen. "Het lijkt me gaaf om buiten de dampkring op de knieën te gaan. Of misschien zelfs in de ruimte te trouwen, als dat in Nederland tenminste rechtsgeldig is."

Een broertje of zusje voor de inmiddels 3-jarige Nilo zit er voorlopig ook nog niet in. "Mijn zoontje vraagt er wel eens naar", vertelt Clark. "Dan verwijs ik hem vriendelijk naar zijn moeder. Die draagt wat dat betreft de helft van de verantwoordelijkheid."