Michael Jackson was niet blij met de keuzes die concertorganisator AEG Live maakte over zijn laatste concertreeks. Dat heeft zijn zoon Prince woensdag (plaatselijke tijd) verteld aan de rechtbank in Los Angeles.

De 16-jarige zoon van de overleden popster liet volgens verschillende Amerikaans media weten dat hij Michael vaak verdrietig zag worden als die belde met AEG Live.

"Als hij ophing begon hij soms te huilen. Hij zei dan: 'ze vermoorden me'. Hij was net als mijn oma, te aardig om tegen mensen in te gaan."

Prince is de eerste van de familie Jackson die een verklaring heeft gegeven aan de rechtbank. Eerder werden in de rechtszaal al beelden getoond van zijn zus die via een opname haar verklaring gaf.

Schuldig

De tiener was 12 jaar oud toen zijn vader vier jaar geleden overleed aan een overdosis propofol. De popster had enkele maanden later moeten beginnen aan de concertreeks This is It.

De moeder van de popster, Katherine Jackson, klaagt de concertorganisator aan voor medeplichtigheid aan de dood van Michael Jackson. Volgens de familie is AEG Live schuldig, omdat zij arts Conrad Murray hebben ingehuurd. De arts wordt verantwoordelijk gehouden voor het toedienen van een dodelijke dosis propofol.