Jan Smit vindt de comeback waar hij momenteel in Duitsland aan werkt niet het allerbelangrijkst. Meer waarde hecht hij aan de aankomende gezinsuitbreiding.

"Het mag slagen of mislukken", vertelt hij woensdag in De Telegraaf. "Ik word in september weer vader, van een zoon. Dat is nog belangrijker."

"Fem bracht een rapport van groep 1 mee naar huis waar ik vroeger jaloers op zou zijn geweest", vertelt de zanger trots.

"Allemaal plussen. Ik zei het ook tegen Liza: nou denk ik even niet aan de hitlijsten, dit zijn de resultaten die echt tellen in een mensenleven."

Weinig thuis

De comeback betekent wel dat Smit maar weinig thuis is en Liza de een-na-laatste maand van haar zwangerschap grotendeels in haar eentje beleeft, maar daar heeft zijn vrouw begrip voor. "Zij begrijpt heel goed wat er nodig is om zo’n comeback te kunnen doen. En tussen half augustus en half september gaat de stekker eruit. Dan wachten we samen op de baby."

Smit onthult in het interview dat zijn zoon een Hollandse naam krijgt, maar verklapt nog niet welke naam hij en zijn vrouw in gedachten hebben. Wel zegt hij: "Liza en ik hebben dezelfde smaak. Ook bij Emma waren we er zo uit."