Dirk Zeelenberg heeft een moeilijke jeugd gehad, maar kijkt daarop terug zonder bitterheid of wrok."Ik wil geen zielig verhaal ophangen en zo voelt het voor mij ook niet, want het heeft me veel opgeleverd."

De ouders van de acteur, die David speelt in de populaire serie Divorce, scheidden toen hij negen was. "Ik was blij dat ze uit elkaar gingen, wat natuurlijk volkomen tegennatuurlijk is, maar wat ook aangeeft hoe de situatie ervoor stond."

De acteur vertelt aan Kek Mama hoe hij geleerd heeft van zijn ouders, die beiden ook een moeilijke jeugd hadden. "Mijn moeder heeft in een jappenkamp gezeten en mijn vader werd thuis regelmatig geslagen. Maar is dat een excuus voor mijn moeder om geen of nauwelijks interesse te tonen in haar kleinkinderen? En dat mijn vader geslagen werd, is dat een reden om mij te slaan? Ik heb daar geen enkel begrip voor."

"Ik vind dat je niet kunt volstaan met het excuus dat je zelf ook een rotjeugd hebt gehad. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om de juiste draai aan je leven te geven. Ondanks mijn getroebleerde jeugd is het met mij goed gekomen", aldus Zeelenberg.

Kinderen

Vanwege zijn moeilijke jeugd wilde de acteur lange tijd geen kinderen. "Ik vind de wereld keihard en je moet heel sterk zijn om weerstand te bieden aan allerlei dingen. Om daar nou kinderen aan bloot te stellen."

Zeelenberg is inmiddels vader van drie kinderen, twee zoons en een dochter, die niet weten van zijn rottige jeugd. "Ik wil ze niet lastig vallen met mijn eigen rotleven. Ze zijn nog zo jong, ze krijgen later nog genoeg klappen. Dat wil ik ze nu nog niet aandoen."