Jim Carrey vindt Kick-Ass 2 te gewelddadig

Jim Carrey vindt de actiekomedie Kick-Ass 2, waar hij zelf in speelt, te gewelddadig. Hij doet deze uitlatingen naar aanleiding van de schietpartij op de basisschool Sandy Hook.

De acteur heeft de film een maand voor Sandy Hook opgenomen. "Ik kan nu niet meer met een goed geweten achter zo veel geweld staan", laat Carrey zondag weten op Twitter.

"Mijn excuses aan iedereen die aan deze film heeft meegewerkt. Ik schaam me niet, maar de recente gebeurtenissen hebben mijn mening doen veranderen", voegt hij er aan toe. 

Carrey speelt kolonel 'Stars and Stripes', in de film die in augustus uitkomt. De eerste Kick-Ass was een groot succes en bracht wereldwijd 100 miljoen dollar op. 

Adam Lanza schoot vorig jaar december op de basisschool Sandy Hook in de staat Connecticut 20 kinderen en 6 volwassenen dood. Vervolgens beroofde hij zichzelf van het leven. 

Geen verrassing

Regisseur Mark Millar begrijpt niets van de spijtbetuiging van Carrey. "Ja, er vallen veel doden in de film maar met zo'n titel kan het ook niet anders", schrijft Millar op zijn blog.

"Het scenario was ruim voor de opnames bij iedereen bekend", vervolgt de regisseur. "Bij een film met een personage als Hit-Girl in de hoofdrol komt er natuurlijk bloed op de wanden, dat mag geen verrassing zijn voor iemand die zo genoten heeft van de eerste film."

Carrey heeft er nooit een geheim van gemaakt de eerste Kick-Ass uit 2010 geweldig te vinden.

Lees meer over:
Tip de redactie