Kinderen DWDD-Matthijs moeten kostgeld betalen, Daphne Deckers' bescheiden vakantiehuisje, Hans huilt, maar Connie lacht en Katja Schuurman wil een borsten stand-in. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

'Zo treuren Hans en Connie om verloren miljoenen' kopt Privé op de cover. In het blad foto’s van het voormalig echtpaar dat een stukje fietst met de kleinkinderen. Connie heeft reuze pret met de kindjes, Hans fietst er met een gezicht als een oorwurm achter aan.

De Free record Shop is failliet en daar baalt Hans natuurlijk enorm van. Volgens het blad zit Hans er privé diep in omdat hij garant stond voor leningen aan de bank. Er werd zelfs al een bedrag van meer dan 20 miljoen euro genoemd.

Waarom Connie wel zo vrolijk kan lachen, vertelt het blad niet. Wellicht heeft zij door haar scheiding haar centjes op tijd kunnen veilig stellen. Maar omdat de twee nog altijd een goede relatie hebben, is ze vast niet te beroerd haar ex-man een eurootje of wat te lenen, mocht dat nodig zijn.

DWDD-Matthijs wil geld

De kinderen van De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk zijn 23 en 25 jaar. Zoon Kees en dochter Jet wonen allebei nog thuis, weet Privé. De riant verdienende Matthijs zal vast mooi wonen, dus de kids piekeren er niet over op een studentenkamertje te gaan wonen.

IJskast altijd vol, je was wordt gedaan, lekker veel ruimte en luxe. Helaas voor de kinderen denken mama Karin en papa Matthijs daar de laatste tijd anders over. Zij vinden het hoog tijd dat hun nageslacht financieel onafhankelijk wordt.

Zoon Kees schrijft columns en onthult daarin dat hij voortaan huur moet gaan betalen. Hij dacht gezellig met zijn ouders te gaan lunchen, maar het werd een serieus gesprek. Zijn moeder zou gezegd hebben dat 'de kraan dichtgaat', ze niks meer krijgen en eerst huur moeten betalen. Jammer dat Kees er niet bij vermeldt hoe veel die huur moet gaan bedragen. Want een symbolische 25 euro 'kostgeld' zet natuurlijk niet veel zoden aan de dijk.

Daphnes vakantiehuisje

O, o, o, wat zijn ze lekker gewoon gebleven. Schrijfster Daphne Deckers en oud-tennisser Richard Krajicek doen altijd alsof ze niet tot de jetset van Nederland behoren. Maar Richard heeft aardig wat tonnen -zo niet miljoenen- bij elkaar geslagen en ook Daphne verdient behoorlijk haar kostje. Eerst als model, nu als presentatrice en schrijfster. Ook hier zal het om tonnen gaan.

Waar de twee het nooit over hebben, is hun 'vakantiehuisje' in Marbella. Story dacht daar echter anders over. Het achterhaalde dat het stel een zeer riante villa heeft laten bouwen. In één van de duurste wijken van de Spaanse jetset-badplaats is voor de Krajicek-Deckers een modern huis opgetrokken. Eerder bezaten ze een roze geschilderd mini kasteel in Marbella. Waarom dat niet voldeed, schrijft Story niet.

Wel hebben ze een foto van het nieuwe huis: strak, veel glas, een bewakingscamera en naar het schijnt twee zwembaden. Het gezin reist met een gewone 'goedkope' vlucht tussen het plebs naar Spanje. Maar eenmaal achter de zwaarbeveiligde hekken hebben ze niets met 'gewone' mensen van doen. Zeker niet als Prins Floris en Aimée komen logeren of ze een 'bakkie' doen met de buurtjes als Paul de Leeuw, René Froger of Jeroen van der Boom.

Preutse Katja

In Party een artikeltje over Katja Schuurman. De ex-soapie werd populair door haar rol in GTST. Zelf gaf ze een operatie nooit toe, maar van de ene dag op de andere 'groeiden' haar borsten van cupje A naar Dubbel D. Die voorgevel heeft ze in haar verdere carrière flink uitgebuit. Ze kronkelde er mee in films en series en pronkte ermee in Playboy.

Maar sinds de geboorte van haar dochter is Katja ineens preuts geworden, weet het blad. Voor een nieuwe film wil ze zelfs niet meer in bikini opdraven. Sterker nog: er wordt een boudy-double gezocht. De omschrijving is flatteus: 'Katja heeft zeer slanke benen en in verhouding met haar kleine slanke lichaam grote borsten' luidt de vraag voor een meisje dat voor La Schuurman moet invallen. Zou de soapie die tekst zelf verzonnen hebben?

In elk geval vindt Party het aanstellerij dat iemand die ooit zo wulps als 'stoeipoes met rondingen' op tv verscheen, nu niet meer in badkleding op de buis wil. En ze zetten er expres een foto bij van Katja die van boven uit haar zilveren avondjurk puilt.