Het leven van Myrna Goossen is drastisch veranderd door de huidkanker die tweeënhalf jaar geleden bij haar werd geconstateerd.

"De afschuwelijke ervaring van toen was misschien wel het lelijkste mooiste cadeau dat ik van het leven heb gekregen", zegt de presentatrice vrijdag in De Telegraaf.

"Want ik ben daarna alles gaan herijken in mijn leven. Wat is nu écht belangrijk? Vind ik de dingen die ik doe wel leuk? Kan ik daar ook trots op zijn?"

Goossen presenteerde net Koffiemax toen ze ziek werd. De aangedane huid zat bij haar neus. "Vervolgens stond ik met een huidkleurige pleister op mijn neus te presenteren. Niemand die het gezien heeft. Maar elke dag zat ik wel als een gek dat wondje weg te werken. Ik was continu bezig met mijn neus. Je bent vrouw, het is je aangezicht. Vreselijk."

Stoppen

Nadat een jaar later weer een plekje in haar gezicht ontstond besloot ze te stoppen met het televisiewerk. Ze zat toen in Studio Max Live. "Het was eerlijk gezegd ook mijn programma niet. Ik besteedde in de uitzending alleen maar aandacht aan anderen, alleen nooit aan mezelf."

Momenteel presenteert Goossen met veel plezier het dagelijkse ochtendprogramma Wekker-Wakker op de radio bij MAX. Ook werkte ze aan De Densers, een boekje in cd-vorm dat ze zelf schreef.

"Ik ben zo gelukkig nu. Alle wat ik doe past bij me. Ondertussen word ik ook gevraagd voor verschillende projecten. Ja, ook voor tv, maar daar zeg ik voorlopig nee op."