De rechtszaak tussen AEG Live en de familie van Michael Jackson nam woensdag een verrassende wending. De baas van de concertpromotor haalde in zijn getuigenis de geest van de overleden King of Pop aan.

Die zou hebben laten weten dat de zanger zelfmoord heeft gepleegd en AEG dus vrijpleit.

De familie vindt dat het bedrijf nalatig is geweest bij het in dienst nemen en controleren van Jacksons lijfarts Conrad Murray.

AEG-baas Randy Phillips beweerde in de rechtbank dat zijn goede vriendin Brenda Richie, de ex-vrouw van zanger Lionel Richie, contact heeft gehad met de geest van de zanger.

"Ze zei dat Michael haar verteld had dat het niet dokter Murrays fout was, maar dat hij zichzelf per ongeluk heeft gedood", zei Phillips, weet de krant New York Post. De rechter liet de verklaring ondanks protest staan, wat leidde tot gelach onder aanwezigen.

Nalatigheid

De familie van Jackson eist een flinke som geld van AEG wegens nalatigheid bij het in dienst nemen en controleren van de arts, die de zanger behandelde in voorbereiding op een reeks concerten. Murray zit vast wegens betrokkenheid bij de dood van de King of Pop. De rechtszaak ging eind april van start.