Michael Jackson zou de This is it-tour nodig hebben gehad om een huis voor zijn kinderen te kunnen betalen.

De directeur van concertpromotor AEG Live, Randy Phillips, heeft dat woensdag gezegd tijdens de civiele rechtzaak rondom de dood van de zanger. Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder TMZ.

Tijdens een emotionele bijeenkomst met de zanger in oktober 2008 zou de zanger hem hebben verteld dat zijn 3 kinderen leefden als zwervers, heen en weer pendelend tussen een huurhuis in Las Vegas en het Bel Air Hotel in Los Angeles.

Jackson wilde dat zijn kinderen zich ergens thuis konden voelen, en zou de opbrengsten van de This is it-tour nodig hebben om dat te kunnen betalen.

Het verwezenlijken van zijn droom mocht dan ook wel wat kosten: het landgoed dat Jackson op het oog had zou hem 93 miljoen dollar kosten, en had een omvang van ruim 12 vierkante kilometer.

Eerder tijdens de rechtzaak brak de AEG-baas al een lans voor Jackson, meldt Fox News: "Hij werd neergezet als een drugsgebruikend kind", aldus Philips. Volgens hem was de zanger echter een intelligente man die zijn leven onder controle had.

Michael Jackson overleed 3 weken voor het eerste concert van de This is it-tour.