Edward Furlong zit weer achter de tralies. De 35-jarige acteur was op vrije voeten, maar werd afgelopen maandag in de boeien geslagen nadat de rechter besloot zijn borgsom te verdubbelen.

Dat meldt TMZ dinsdag.

Furlong, bekend van zijn rollen in Terminator 2: Judgment Day en American History X, werd op 16 mei in Hollywood gearresteerd nadat hij het contactverbod, dat de rechter hem had opgelegd wegens het veelvuldig lastigvallen van zijn ex-vriendin Monica Keena, voor de zoveelste keer had overtreden.

De acteur werd twee dagen later op vrije voeten gesteld na het betalen van de borgsom van 50.000 dollar.

Afgelopen maandag moest Furlong zich weer melden bij de rechtbank om te zien of hij vooruitgang had geboekt. De rechter bleek niet onder de indruk en besloot daarop zijn borgsom te verdubbelen naar 100.000 dollar. Aangezien Furlong niet in staat was dit te betalen, werd hij weer achter de tralies geplaatst.

Verslavingen

De filmcarrière van Furlong raakte in het slop wegens zijn diverse verslavingen en zijn juridische problemen. In 2009 werd de acteur gearresteerd voor de mishandeling van zijn toenmalige vrouw Rachael Kneeland. Daarop volgden diverse arrestaties wegens mishandeling en overtredingen van contactverboden.

De volgende hoorzitting staat later deze maand gepland.