Eric Corton vindt het lastig om zijn aandacht te verdelen tussen zijn liefde voor muziek en zijn gezin. Dat vertelt de 3FM-dj aan vrouwenblad Viva.

"Ik ben niet goed in timemanagement, voor mij is het: hollen of stilstaan", legt hij uit. Hierdoor kan hij soms moeilijk de juiste balans vinden.

Twee jaar terug moest Eric Corton een flinke stap terug doen nadat hij overspannen raakte.

"Op dat moment werkte ik al drieënhalf jaar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Vrije weekenden kende ik niet en gemiddeld sliep ik vijf uur per nacht. Op den duur liep ik rond als een lijk en had ik drie glazen wijn nodig voor het slapengaan", vertelt de DJ.

Rust

Corton had er vooral veel moeite mee om te moeten stoppen met zijn radioprogramma 3voor12. Hij probeerde het programma eerst met halve weken draaiende te houden, maar kwam al snel tot de conclusie dat een jaar algehele rust het beste was.

Toch doet Corton zijn best om af en toe 'lummeldagen' in te plannen. "Dat ik mijn avonden weer met Diana en de kinderen kan spenderen, is me veel waard. Het is fijn om ’s avonds samen Borgen of Breaking Bad te kijken of met elkaar te lullen. Ik pas ervoor op dat ik niet weer opgebrand raak.”