Helga van Leur zegt niet bij voorbaat nee tegen een naaktreportage in Playboy. Dat vertelt de weervrouw van RTL in het aankomende nummer van de VARAgids.

Maar zover is het nog lang niet, benadrukt Van Leur. "Ik ben nooit gebeld, dus ik hoef er ook nog niet serieus over na te denken. Maar het is natuurlijk een eer als Playboy je vraagt."

De weervrouw zou bij een eventueel telefoontje van het mannenblad vooral heel goed nadenken over de gevolgen voor haar carrière.

"Het is natuurlijk een eer als mensen vinden dat je er goed uit ziet. Maar nemen mensen je daarna nog serieus als weervrouw? En hoe kijken ze daarna in het bedrijfsleven tegen me aan?"

Onzeker

Van Leur heeft naar eigen zeggen meer zelfvertrouwen dan vroeger, maar is nog steeds 'relatief onzeker'. "Ik heb altijd het gevoel dat ik iets niet goed doe. Of dat ik iets verkeerds aan heb. Maar aan sommige dingen kun je gewoon niks doen. Ik denk steeds vaker: ja sorry, zak dan maar weg. Zestien miljoen mensen kunnen me niet allemaal even aardig en leuk vinden."