Er moet onderzoek gedaan worden naar de thuissituatie van Paris Jackson. Dat wil de rechter die Katherine Jackson tot voogd van de 15-jarige benoemde.

Volgens de rechter is het nodig dat er wordt onderzocht hoe het gesteld is met het welzijn, de gezondheid en het onderwijs van de dochter van wijlen Michael Jackson. Dat meldt TMZ.

De tiener deed dinsdag een poging tot zelfmoord, waarbij zij in haar polsen sneed en een overdosis medicijnen nam. Debbie Rowe, de moeder van Paris Jackson, liet destijds weten dat haar dochter 'veel aan haar hoofd heeft'.

Over de zelfmoordpoging wordt door verschillende Amerikaanse media gespeculeerd. Zo zou Jackson ruzie hebben gehad met haar broer Prince, over de relatie die de tiener wil opbouwen met haar moeder. Prince zou niet zitten te wachten op contact met zijn moeder.

Een ander verhaal is dat de tiener zelfmoord probeerde te plegen omdat zij niet naar het concert van Marilyn Manson mocht. De zanger droeg donderdagavond een nummer aan Paris Jackson op, waarna hij deed alsof hij zijn polsen doorsneed. Eerder liet de rocker weten dat 'Paris altijd welkom is' tijdens zijn concerten.

Paris en haar broer Prince komen voort uit het huwelijk dat Michael Jackson had met Rowe. De twee hebben nog een jonger broertje: Blanket.