Guus Meeuwis vindt het ongelooflijk dat na vanavond meer dan een miljoen mensen zijn Groots met een Zachte G-concerten hebben bezocht. 

"Ik heb er niet een bepaald gevoel bij, want het is echt onvoorstelbaar", vertelt de zanger. "Het betekent dat één op de zestien Nederlanders naar mij is komen kijken. Dat vind ik raar."

De 41-jarige Brabander trapt vrijdagavond zijn achtste concertreeks af in het Philips Stadion. De miljoenste bezoeker wordt volgens hem vorstelijk onthaald. "Diegene krijgt een opzichtige stoel op de tribune, en krijgt bijvoorbeeld een eigen chauffeur en butler."

Hoewel Meeuwis al jaren met de grootse concerten in het Eindhovense stadion staat, blijft het evenement voor de zanger een uitdaging. "Je moet ervoor zorgen dat het elk jaar anders wordt, maar mensen willen wel bepaalde elementen terugzien. Ze willen feesten, dus ze zitten niet te wachten op veertien nieuwe liedjes."

Fans

Dit jaar staan de concerten volgens de zanger in het teken van de fans. "Het publiek wordt echt in het zonnetje gezet. Ze krijgen allemaal het vipgevoel. Er komt bijvoorbeeld een rode loper, ze krijgen allemaal zo'n bandje en kunnen worden gefotografeerd door paparazzi."

Meeuwis is niet nerveus voor de aftrap vrijdagavond. "Ik ben niet zo'n zenuwachtig type, het is meer gezonde spanning. Het staat zoals het moet, dus het begint nu echt te borrelen."

Mijlpaal

De negende reeks van Groots met een Zachte G is voor volgend jaar al aangekondigd, maar Meeuwis weet niet hoelang hij de traditie wil voortzetten. "Ik heb geen idee. Ik wil de tien best halen, dat zou echt een mijlpaal zijn. Maar ik probeer het nuchter één voor één te bekijken. We zien het wel."

Meeuwis maakte vrijdagavond bekend dat er volgend jaar een tweede Groots met een Zachte G-concert komt. "Zaterdag 14 juni wordt er ook gespeeld", zei de zanger in RTL Boulevard. Eerder deze week kondigde de zanger al aan dat hij volgend jaar 13 juni weer in het Philips Stadion staat.