Emile Ratelband en zijn vrouw Monica zouden zijn beland in een vechtscheiding. Monica zou aangifte tegen hem hebben gedaan wegens mishandeling.

Dit meldt Bekende Buren. De positiviteitsgoeroe zou op zijn beurt zijn vrouw van ontvoering beschuldigen.

Volgens Ratelband eist Monica 12.000 euro alimentatie per maand en wil ze in hun riante villa in Laren blijven wonen. Daarnaast zou Ratelband zijn twee kleine kinderen slechts één keer per twee weken mogen zien en dat onder toezicht van Jeugdzorg.

"Ik had al zes weken lang de kinderen niet meer mogen zien. Al die tijd zijn ze ook door Moon van school gehouden, zogenaamd met toestemming van de inspectie," aldus Ratelband.

"Wat voor een impact moet dat niet hebben op kinderen van 4 en 5 jaar? Volgens psychiatrische rapporten is dit gewoon een vorm van mishandeling, maar de rechter doet er niets mee," vervolgt Ratelband.

Aangiftes

Volgens de positiviteitsgoeroe is het in het verleden vaker voorgekomen dat zijn vrouw er met de kinderen vandoor ging.

"Moon had aangifte tegen mij gedaan. Volgens haar zou ik niet alleen haar, maar ook mijn kinderen hebben mishandeld. Ik ben gek op mijn kinderen. Daarom was het als een dolksteek door mijn hart dat Moon mij hiervan beschuldigde. Ik was er echt ziek van."

De aangiftes van Monica tegen hem zijn uiteindelijk niet in behandeling genomen. "Onder druk van de politie en het Openbaar Ministerie heeft ze deze moeten intrekken, omdat de aangiftes volgens de politie aan alle kanten rammelden," aldus Ratelband.

Ruzies

Ratelband en zijn vrouw Monica trouwden in 2007 en gingen al meerdere keren uit elkaar.

In 2008 maakten de twee ook al bekend uit elkaar te gaan, terwijl de vrouw van Ratelband net zwanger was van hun tweede kind. Ook toen deed Monica aangifte van fysieke en emotionele mishandeling.

In 2010 kregen de twee weer ruzie. Ratelband besloot toen zijn kinderen bij zijn vrouw weg te halen. Later dat jaar besloten de twee het toch weer opnieuw te proberen.

Het is voor Ratelband zijn tweede huwelijk. De positiviteitsgoeroe heeft zeven kinderen uit drie verschillende relaties.