Boy George heeft zijn leven weer op de rit. "Ik heb spijt van hoe ik in het verleden met mezelf en anderen ben omgegaan", aldus de zanger.

Met De Telegraaf praat hij over de tijd waarin hij drugsverslaafd was en over de keren dat hij werd gearresteerd.

"Ik kan gebeurtenissen niet ongedaan maken, maar door toe te geven dat bepaalde dingen onacceptabel waren, leer ik wat mijn eigen grenzen moeten zijn", benadrukt Boy George.

Na meerdere arrestaties moest hij in 2009 vier maanden de cel in. Deze straf mocht hij uiteindelijk deels thuis uitzitten. "Het was verschrikkelijk", zegt de 52-jarige Brit. "Pas toen ik weer thuis was, kon ik nadenken over hoe het verder moest."

Comeback

Twee maanden later maakte hij zijn comeback. Boy George vertelt dat hij toen afscheid nam van drank en drugs. Intussen heeft hij het gevoel dat hij weer aan het begin staat van zijn carrière.

"Alsof ik 19 ben en een nieuwe kans krijg het beter te doen." De zanger heeft een nieuw album opgenomen dat in september uitkomt. De eerste single verschijnt deze maand nog.

Oude patroon

De zanger laat in het interview ook nog weten dat zijn fans niet bang hoeven te zijn dat hij weer vervalt in zijn oude patroon: "Ik ga het niet nog een keer verzieken".