Paris Jackson is woensdagochtend (plaatselijke tijd) met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De dochter van wijlen Michael Jackson heeft geprobeerd zelfmoord te plegen.

Dat verklaart haar moeder, Debbie Rowe, tegenover Entertainment Tonight.

De politie heeft aan de entertainmentsite laten weten dat het alarmnummer werd gebeld vanwege een overdosis. Volgens bronnen liet Jackson een afscheidsbrief achter. Het 15-jarige meisje is overgebracht naar een ziekenhuis in Los Angeles en maakt het naar omstandigheden goed.

Volgens Rowe heeft haar dochter 'veel aan haar hoofd de laatste tijd'. Een bron laat aan TMZ weten dat het niet de eerste keer is dat Jackson geprobeerd heeft zelfmoord te plegen en voegt daar aan toe dat het 'dit keer veel serieuzer is'.

"Paris heeft het nog steeds moeilijk met het verlies van haar vader, maar niemand weet wat haar hiertoe gedreven heeft", laat de advocaat van Katherine Jackson, de grootmoeder van Paris, aan New York Daily News weten.

Jackson is de enige dochter van de overleden popster, ze heeft twee broers: de 16-jarige Prince Michael en de 11-jarige Blanket.

25 juni is het vier jaar geleden dat Michael Jackson overleed.