Leontine Borsato is na vijftien jaar nog steeds gelukkig met haar man Marco. Ook de verliefdheid is nog niet verdwenen.

"Zoiets gaat natuurlijk altijd in fases, maar in Venetië kregen we allebei weer kriebels in onze buik. Best bijzonder, na zestien jaar. Maar als je het graag wilt, kán het ook, weet ik uit eigen ervaring", vertelt Borsato aan Grazia.

De Borsato’s waren onlangs in Venetië, de plek waar ze op 22 mei 1998 trouwden, om hun vijftienjarig huwelijk te vieren. Volgens Borsato is een goede, gezonde basis wat hun relatie zo bestendig maakt.

"Wij laten elkaar vrij, maar blijven ons in elkaar verdiepen. Op het moment dat je emotioneel verbonden bent, creëer je zo’n stevig fundament, zodat je tot je dood bij elkaar - én gelukkig - kunt blijven. Als dat ontbreekt, wordt het denk ik een lastig verhaal om een huwelijk vijftien jaar vol te houden."

Pieken en dalen

Het stel kent pieken en dalen in hun relatie, maar volgens Borsato geven ze elkaar niet de schuld van dingen. "Ik heb altijd geprobeerd om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in mezelf, in hoe ik ben. Zodat je, op het moment dat je huwelijk even moeilijk gaat, niet de ander de schuld geeft, maar weet waaraan het ligt en daaraan gaat werken."